Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 14:03

Hamnei u čast godišnjice revolucije pomilovao desetine hiljada zatvorenika

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pomilovao je "desetine hiljada zatvorenika", među njima mnoge uhapšene na nedavnim antivladinim protestima pod optužbom za ugrožavanje bezbednosti, prenose iranski državni mediji.
Zatvorenici koji se ne suočavaju sa optužbama za špijuniranje za strane agencije, direktan kontakt sa stranim agentima, namerno ubistvo i ranjavanje, uništavanje i paljenje državne imovine, ili sa privatnim tužbama u svom predmetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biće pomilovani, navode iranski državni mediji.

Novinska agencija Aktivisti za ljudska prava izvestila je da je oko 20.000 ljudi uhapšeno u Iranu zbog antivladinih protesta izazvanih smrću Mahse Amini u pritvoru, pošto ju je uhapsila iranska policija za moral.
Pomilovanja su najavljena u čast godišnjice Islamske revolucije iz 1979. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ali Hamnei pristao da pomiluje desetine hiljada osuđenika

Izvor: Danas, 05.Feb.2023

Vrhovni vođa Islamske revolucije ajatolah Sejed Ali Hamnei pristao je da pomiluje ili ublaži kazne desetinama hiljada osuđenika, uključujući i uhapšene u nedavnim neredima u Iranu, objavila je danas državna agencija IRNA.

Nastavak na Danas...

Iranski vrhovni vođa u čast godišnjice revolucije pomilovao desetine hiljada zatvorenika

Izvor: Blic, 05.Feb.2023

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pomilovao je "desetine hiljada zatvorenika", među njima mnoge uhapšene na nedavnim antivladinim protestima pod optužbom za ugrožavanje bezbednosti, prenosi Rojters pozivajući se na današni izveštaj državnih medija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.