Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamnei: Iran neće dozvoliti inspekciju vojnih i nuklearnih postrojenja

Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei, rekao je danas da neće dozvoliti međunarodnu inspekciju iranskih vojnih postrojenja ili pristup iranskim naučnicima, i pored bilo kog nuklearnog sporazuma koji će eventualno postići Teheran i velike sile.

Hamnei je rekao vojnim komandantima da će se Iran odupreti "prinudi i preteranim zahtevima".

On je to rekao u trenutku kada pregovarači iz Irana i šest svetskih sila počinju novu rundu razgovora, usredsređeni na postizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << konačnog sporazuma kojim bi bio ograničen iranski nuklearni program.

Pregovarači su u martu postigli okvirni sporazum i nadaju se da će do kraja juna postići i konačan.

Prema izveštaju koji je objavio američki Stejt department o nacrtu sporazuma, od Irana će biti traženo da dozvoli pristup Agenciji UN za atomsku energiju "sumnjivim mestima".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hamenei: Bez pristupa naučnicima, vojnim postrojenjima

Izvor: VOA, 20.Maj.2015

Pregovori o konačnom nuklearnom sporazumu Irana i šest svetskih sila nastavljeni su danas u Beču...Vrhovni vodja Irana, Ajatala Ali Hamenei izjavio je da nijedan eventualni nuklearni sporazum sa vojnim silama neće značiti da medjunarodni inspektori dobijaju pristup iranskim naučnicima ili vojnim...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.