Hamnei: Iran neće dozvoliti inspekciju vojnih i nuklearnih postrojenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamnei: Iran neće dozvoliti inspekciju vojnih i nuklearnih postrojenja

Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei, rekao je danas da neće dozvoliti međunarodnu inspekciju iranskih vojnih postrojenja ili pristup iranskim naučnicima, i pored bilo kog nuklearnog sporazuma koji će eventualno postići Teheran i velike sile.

Hamnei je rekao vojnim komandantima da će se Iran odupreti "prinudi i preteranim zahtevima".

On je to rekao u trenutku kada pregovarači iz Irana i šest svetskih sila počinju novu rundu razgovora, usredsređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na postizanje konačnog sporazuma kojim bi bio ograničen iranski nuklearni program.

Pregovarači su u martu postigli okvirni sporazum i nadaju se da će do kraja juna postići i konačan.

Prema izveštaju koji je objavio američki Stejt department o nacrtu sporazuma, od Irana će biti traženo da dozvoli pristup Agenciji UN za atomsku energiju "sumnjivim mestima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hamnei: Iran neće dozvoliti inspekciju vojnih i nuklearnih postrojenja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2015

Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei, rekao je danas da neće dozvoliti međunarodnu inspekciju iranskih vojnih postrojenja ili pristup iranskim naučnicima, i pored bilo kog nuklearnog sporazuma koji će eventualno postići Teheran i velike sile...Hamnei je rekao vojnim komandantima da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.