Hamenei: Neće biti rata sa Amerikom

Izvor: RTS, 13.Avg.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei: Neće biti rata sa Amerikom

Vrhovni iranski verski vođa, ajatolah Ali Hamenei isključio je mogućnost bilo kakvog vojnog sukoba sa Sjedinjenim Američkim Državama, javila je iranska državna televizija.
"Američki zvaničnici nedavno su govorili nedolično o Iranu, govore o ratu i pregovorima. Razmatraju mogućnost rata sa Iranom. Neće biti rata. Nikad nismo započeli rat i oni se neće sukobiti s Iranom vojno", rekao je Hamenei.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
On je optužio Ameriku da nikad nije poštovala datu reč u razgovorima i dodao da povlačenje Amerike iz nuklearnog sporazuma predstavlja jasan dokaz da Americi ne može da se veruje.
Odbio je prošlomesečnu ponudu američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore sa Tehernom bez preduslova, preneo je Rojters.
"Zabranjujem bilo kakve razgovore sa Amerikom. Amerika nikada nije lojalna svojim obećanjima u razgovorima. Samo daje prazne reči i nikada ne odustaje od svojih ciljeva u razgovorima", prenela je iranska televizija citirajući Hamneija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.