Neće biti rata sa Amerikom

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće biti rata sa Amerikom"

Ankara -- Vrhovni iranski verski vođa, ajatolah Ali Hamnei, odbacio je mogućnost bilo kakvog vojnog sukoba sa SAD, javila je iranska državna televizija.

"Američki zvaničnici nedavno su govorili nedolično o Iranu, govore o ratu i pregovorima. Razmatraju mogućnost rata sa Iranom. Neće biti rata. Nikad nismo započeli rat i oni se neće se sukobiti s Iranom vojno", rekao je Hamnei.

On je optužio Ameriku da nikad nije poštovala datu reč u razgovorima i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povlačenje Amerike iz nuklearnog sporazuma predstavlja jasan dokaz da Americi ne može da se veruje.

Odbio je prošlomesečnu ponudu američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore sa Tehernom bez preduslova, preneo je Rojters.

"Zabranjujem bilo kakve razgovore sa Amerikom. .Amerika nikada nije lojalna svojim obećanjima u razgovorima, samo daje prazne reči i nikada ne odustaje od svojih ciljeva u razgovorima", prenela je iranska televizija citirajući Hamneija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamenei: Neće biti rata sa Amerikom

Izvor: RTS, 13.Avg.2018

Vrhovni iranski verski vođa, ajatolah Ali Hamenei isključio je mogućnost bilo kakvog vojnog sukoba sa Sjedinjenim Američkim Državama, javila je iranska državna televizija. . "Američki zvaničnici nedavno su govorili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.