Hamas ispalio nove rakete na Izrael, i dalje ništa od primirja

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jul.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas ispalio nove rakete na Izrael, i dalje ništa od primirja

Palestinski militanti ispalili su u utorak rakete na Izrael nakon što je ta zemlja pristala na egipatski prijedlog o prekidu vatre u Gazi, a islamistička grupa Hamas jš nije odlučila da li prihvata primirje.

HSirene u Izraelu: Hamas ispalio nove rakete

 

 

 

Prema egipatskom predlogu, uzajamni prekid vatre trebalo je da stupi na snagu u 09.00 časova po lokalnom vremenu.

 

Raketna salva ispaljena je na Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posle 09.00 časova, a u direktnom televizijskom prenosu moglo se videti kako izraelska protivraketna odbrana pogađa nekoliko projektila iznad luke Ašdod, gde je pogođena jedna fabrika.

 

Službe za hitne intervencije saopštile su da nema povređenih.

 

Sirene su se oglasile i u ostalim delovima Izraela, a televizija "Kanal dva" izvestila je da je ispaljeno najmanje deset raketa.

 

Izrael je saopštio da je obustavio napade u Gazi, ali da će snažno uzvratiti ukoliko Palestinci nastave da ispaljuju rakete.

 

Bezbednosni kabinet premijera Benjamina Netanjahua je na sastanku u vojnom štabu u Tel Avivu usvojio egipatski predlog sa šest glasova "za" i dva "protiv".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.