HUMUS I FALAFEL, UMESTO BIG MEKA Izraelski ministar pozvao na bojkot Mekdonaldsa

Izvor: Blic, 12.Apr.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMUS I FALAFEL, UMESTO BIG MEKA Izraelski ministar pozvao na bojkot "Mekdonaldsa"

Izraelski ministar zdravlja Jakov Licman založio se danas za manje konzumiranje brze hrane u Izraelu i na bojkot lanca restorana "Mekdonalds".

- Nema potrebe da se jede brza hrana. Ne u našoj zemlji - rekao je Licman na kongresu kardiologa, dodajući da je "Mekdonalds' nepotreban".

Licman je rekao da je potrebno obrazovati decu da ne jedu brzu hranu i slatkiše, ističući da će se Ministarstvo zdravlja u tom smislu fokusirati u budućnosti na "prevenciji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Izraelska kuhinja je generalno zdrava sa tradicionalnim sastojcima koji se vezuju za ishranu u području Sredozemlja, ali je brza hrana, takođe, popularna.

Licmanovi komentari su neobični jer je on precizirao lanac restorana brze hrane, navodi AP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.