Izvor: Blic, 02.Nov.2016, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"HSBC": Kupujte zlato bez obzira ko pobedi na izborima u SAD

Siguran pobednik na predsedničkim izborima u SAD iduće nedelje, prema proceni multinacionalne finansijske kompanije "HSBC Holdings", biće - investitori u zlato, javlja njujorška agencija "Blumberg".

Iako u "HSBC" smatraju da bi pobeda Donalda Trampa bila od veće pomoći ceni "žutog metala" nego trijumf Hilari Klinton, glavni analitičar te banke za plemenite metale Džejms Stil kaže da će zlato zabeležiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najmanje osmoprocentni skok ko god da pobedi u predsedničkoj trci.

U slučaju da tijumfuje magnat u sektoru nekretnina, zlato bi moglo da skoči na 1.500 dolara za uncu, a ako pobedi Klintonova, cena tog plemenitog metala bi mogla da se popne na 1.400 dolara za uncu do kraja godine, procenjuje "HSBC".

"Blumberg" navodi da je zlato je danas prepodne na trgovanju u Njujorku bilo na nivou oko 1.289 dolara.

Džejms Baterfil, šef za istraživanja i investicione strategije u firmi ETF Sekjuritis, potvrdio je predviđanje HSBC-a da bi cene zlata mogle da porastu za čak 10 odsto u roku od godinu dana pod Trampovom administracijom, usled neizvesne politike i izgleda za rast inflacije, imajući u vidu žestoko protivljenje republikanskog kandidata prema nezavisnosti američkih Federalnih rezervi.

"Zlato se doživljava kao štit od političke neizvesnosti, a predsednik Tramp bi doneo više političke nepredvidivosti od bilo kog predsednika generacijama unazad, posebno u pogledu strategije i vodjenja monetarne politike Federalnih rezervi", napisao je Baterfil u nedavnom komentaru, prenosi "Blumberg".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

HSBC: Kupujte zlato bez obzira na pobedu u SAD

Izvor: Kamatica.com, 02.Nov.2016

Siguran pobednik na predsedničkim izborima u SAD iduće nedelje, prema proceni multinacionalne finansijske kompanije HSBC Holdings, biće - investitori u zlato, javlja njujorška agencija "Blumberg"..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.