Izvor: Blic, 05.Maj.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOROR Spalili ŽIVU devojčicu i nazvali to UBISTVO IZ ČASTI

Pakistanska policija uhapsila je danas 15 pripadnika plemenskog veća koji su naredili da se živa spali devojčica koja je jednom paru pomogla da pobegne.

16-year-old girl burnt alive by tribal council in Pakistan for helping a couple to elope https://t.co/MC3ZHiTmUN pic.twitter.com/BHXkQYDBaJ

Devojčica stara 16 godina živa je spaljena prošle sedmice u gradu Donga Gali, 50 kilometara severoistočno od Islamabada, po naredbi veća, rekao je šef lokalne policije Said >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vazir.

Policija je saopštila da se radi o "ubistvu iz časti" jer je devojčica "nanela nepovratnu štetu reputaciji sela i porodice". Sam par, kome je devojčica pomogla, je pobegao.

Majka i brat devojčice, takođe, su uhapšeni, rekao je Vazir, jer su oni bili na sastanku i pristali su na kaznu.

On je rekao da je devojčica spaljena u kombiju u kome je par pobegao, a da su je pre toga vezali za sedište i polili benzinom i nju i vozilo.

"Takav varvarski čin nikada nisam vidio u celom svom životu", rekao je Vazir.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) ZVERSTVO U PAKISTANU: Spalili devojčicu jer je pomogla ljudima u begu

Izvor: Kurir, 05.Maj.2016

...Devojčica je spaljena prošle nedelje u gradu Donga Galiju, oko 50 kilometara severoistočno od glavnog grada Islamabada..16-year-old Pakistani girl is reportedly burned alive for helping a couple elope https://tco/BiAEaV5PXd..U policiji su rekli da je tzv "ubistvo iz časti" bila kazna za, procenilo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.