Pakistan: Hapšenje odgovornih za spaljivanje djevojčice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Hapšenje odgovornih za spaljivanje djevojčice

Pakistanska policija uhapsila je 15 članova plemenskog vijeća koje je naredilo da se djevojka živa zapali zato što je pomogla jednom paru da pobjegne iz sela.

Saeed Wazir, zapovjednik policije u Donga Gali, oko 50 kilometara sjeveroistočno od Islamabada rekao je da je 16 godišnja djevojka zapaljena po odluci plemenskog vijeća, jer je navodno nanjela nepopravljivu štetu ugledu sela.

Medju uhapšenima su majka i brat zapaljene djevojke, jer su bili na sastanku kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << djevojka osudjena da bude zapaljena, a nisu se usprotivili tome.

Plemenska vijeća vrlo često se pozivaju kako bi u tom dijelu Pakistana rješavali probleme, ali njihove odluke nemaju pravni legitimitet.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

HOROR Spalili ŽIVU devojčicu i nazvali to UBISTVO IZ ČASTI

Izvor: Blic, 05.Maj.2016

Pakistanska policija uhapsila je danas 15 pripadnika plemenskog veća koji su naredili da se živa spali devojčica koja je jednom paru pomogla da pobegne...16-year-old girl burnt alive by tribal council in Pakistan for helping a couple to elope https://t.co/MC3ZHiTmUN pic.twitter.com/BHXkQYDBaJ..Devojčica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.