Gvatemala: Najmanje 43 poginulih i 40 povređenih u nesreći

Izvor: Press, 10.Sep.2013, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvatemala: Najmanje 43 poginulih i 40 povređenih u nesreći

Na lisu mesta život je izgubili 38 putnika, od kojih šestoro dece i još pet je podleglo povredama u bolnici među još četrdesetak koji su prebačeni u medicinske stacionare u prestonici.
Gvatemalski predsednik Oto Peres uveo je tri dana žalosti zbog tragedije, jedne od najtežih u Centralnoameričkoj naciji u poslednjih nekoliko godina, prenela je agencija AFP.
Prepun autobus se survao 200 metara u kanjon reke i zaustavio se na dnu klanca u opštini San Martin Hilotepekue na 64 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kilometara zapadno od prestonice Gvatemala siti.
Spasioci su instalirali improvizovani most preko reke da bi mogli da izvuku tela unesrećenih na nosilima preko vode i njihov sumorni zadatak postajao je sve teži, jer je počela da pada kiša, navodi francuska agencija.
Zvaničnici i dalje ne znaju uzrok teške saobraćajne nesreće, niti znaju koja je bila destinacija autobusa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.