Gvaido smenjen sa funkcije predsednika parlamenta Venecuele

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido smenjen sa funkcije predsednika parlamenta Venecuele

Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido koji je i lider opozicije, smenjen je danas sa funkcije predsednika tog tela i zabranjeno mu je obavljanje neke državne funkcije narednih 15 godina zbog sumnje na korupciju, saopštile su vlasti u Karakasu.

Generalni kontrolor Republike Elvis Amorozo, zadužen za nadgledanje transparentnosti administracije u Venecueli, odlučio je da "zabrani Gvaidu obavljanje funkcije do koje se dolazi na izborima, u maksimalnom periodu koji predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zakon".

Taj period je 15 godina, naveo je kontrolor koji je blizak vlastima.

Amorozo je rekao da Gvaido nije opravdao neke troškove u zemlji i inostranstvu sredstvima koja dolaze iz drugih zemalja.

Prema njegovim rečima, Gvaido je imao više od 91 putovanja van teritorije u iznosu od oko 94.000 dolara bez pravdanja troškova.

Kontrolor je 11. februara otvorio istragu o Gvaidu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GVAIDOV BRZI ODGOVOR: Odbacujem ovu smenu, ne postoji takva kazna!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2019

Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido, ujedno i lider opozicije, odbacio je danas odluku generalnog kontrolora koji ga je smenio s funkcije predsednika parlamenta i zabranio mu obavljanje državnih funkcija zbog sumnje na korupciju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.