Gvaido smatra da Maduro želi da želi da rasformira parlament

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2019, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido smatra da Maduro želi da želi da rasformira parlament

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido optužio je danas predsednika Nikolasa Madura da želi da rasformira parlament posle hapšenja potpredsednika parlamenta, opozicionara Edgara Sambrana.

"Ako govorimo o državnom udaru u Venecueli, evo ga: rasformiranje parlamenta", rekao je Gvaido novinarima optužujući Madura za "državni terorizam".

Vrhovni sud optužio je deset opozicionih poslanika, među kojima i Sambrana, za veleizdaju, zaveru i neuspelu pobunu, 30. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pod vođstvom Gvaida.

Posle Sambrana, drugi optuženi poslanika Ričard Blanko izjavio je da je otišao u rezidenciju argentinskog ambasadora u Karakasu.

Još jedna opoziciona poslanica Marijela Magaljanez je u sredu otišla u rezidenciju italijanskog ambasadora u Karakasu.

Venecuelu već nedeljama pogađa duboka politička i ekonomska kriza.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.