Guteres iz helikoptera osmotrio granicu Izrael-Gaza

Izvor: RTS, 30.Avg.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guteres iz helikoptera osmotrio granicu Izrael-Gaza

Generalni sekretar UN Antonio Guteres je pre nego što je posetio Gazu, izolovanu palestinsku teritoriju na obali Sredozemnog mora iz helikoptera posmatrao osetljivu granicu između Izraela i pojasa Gaze.
U pratnji Antonia Guteresa su bili izraelski ambasador u UN Dani Danon i zamenik šefa izraelske armije Aviv Kohavi.

Danon je upozorio Guteresa da Hamas koji vlada pojasom Gaze koristi međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << humanitarnu pomoć da kopa tunele ispod granice kako bi se kroz njih upao u Izrael da napadne Izraelce.
"Umesto da osigura bolju budćnost za svoju decu, Hamas je pretvorio stanovnike Gaze u taoce", rekao je Danon.
Guteres se pre odlska u Gazu sreo s Izraelcima koji žive u pograničnom području.
Ovo je njegova prva poseta Izraelu i palestinskim teritorijama otkako je na funkciji šefa svetskog tela od početka ove godine.
Cilj njegovog dolaska je da, između ostalog, ohrabri obnovu mirovnih pregovora koji su u zastoju više od tri godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gutereš helikopterom preko osetljive granice Izrael - Gaza

Izvor: B92, 30.Avg.2017

Jerusalim -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš danas je iz helikoptera posmatrao osetljivu granicu između Izraela i pojasa Gaze...Nakon toga on je otišao u posetu toj izolovanoj palestinskoj teritoriji na obali Sredozemnog mora. U njegovoj pratnji su bili izraelski ambasador u UN Dani Danon i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.