Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2010, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gubernator Peterburga naredila da se pojača bezbednost na utakmici Zenit-Hajduk

21.10.2010. -

Gubernator Sankt-Peterburga Valentina Matvijenko postavila je pred rukovodstvom regionalnog odeljenja milicije da pojača vezbednost na današnjoj fudbalskoj utakmici Zenit-Hajduk povodom jučerašnjeg napada na hrvatske navijače. Ovo je gradonačelnica saopštila danas novinarima, nazvavši ono što se desilo nedupustivim.

Valetina Matvijenko je istakla da poslednjih godina u Peterburgu nije bilo žalosnih incidenata na fudbalskim mečevima. Ona je uverila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << će u gradu biti preduzete najstrože mere za otkrivanje i kažnjavanje krivaca.

Napad na turiste iz Hrvatske koji su stigli na meč Lige Evrope Zenit-Hajduk bio je izveden 20. oktobra 2010. godine. Oko 50 nepoznatih napadača u maskama sa respiratorima upalo je u hol hotela Dostojevski na Vladimirskom prospektu i počelo je da baca na strance stolice i druge predmete. Povređena su četvorica navijača Hajduka. Oni su bili prebačeni u bolnice, zatim pušteni na ambulantorno lečenje. Povodom napada pokrenuto je krivično delo na osnovu tačke „huliganstvo".

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.