Gruevski podneo ostavku na mesto predsednika VMRO-DPMNE

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2017, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski podneo ostavku na mesto predsednika VMRO-DPMNE

Glavni odbor najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE prihvatio je sinoć ostavku Nikole Gruevskog sa čelne pozicije i odlučio da za desetak dana bude održan vanredni kongres na kojem će biti izabran novi predsednik.

Generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski rekao je da će kongres biti održan 22. i 23. decembra u Valandovu, te da će na njemu prisustvovati 544 delegata.

Gruevski je za lidera VMRO-DPMNE izabran na partijskom kongresu 2003. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i na čelu stranke proveo je 14 godina, od kojih 11 kao premijer Makedonije.

Neposredni razlog što je Gruevski podnio ostavku je debakl stranke na lokalnim izborima.

Za sada nije poznato ko će naslijediti Gruevskog, a prema nezvaničnim informacijama, najozbiljniji kandidati su Mickovski, šef Poslaničkog kluba VMRO-DPMNE u Sobranju Ilija Dimovski, te bivši ministri spoljnih poslova Nikola Poposki i Antonio Milošoski.

Prema partijskom statutu, kandidat za predsednika stranke može biti osoba koja prikupi potpise 30 delegata koji učestvuju na kongresu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruevski više nije lider VMRO - DPMNE

Izvor: B92, 11.Dec.2017

Lider najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE podneo je ostavku, a izbor za novog lidera glavni odbor te stranke će sprovesti 22. i 23. decembra. "Kongres, koji će biti održan u Valandovu, okupiće 544 delegata, koji će odabrati novog lidera partije", rekao je generalni sekretar Hristijan...

Nastavak na B92...

On bi kao da ode, oni mu kao ne daju

Izvor: Deutsche Welle, 11.Dec.2017

Konzervativni VMRO-DPMNE, bivša režimska, a sada najveća opoziciona partija u Makedoniji, na kongresu za desetak dana bira novog predsednika. Ali da li će on biti nov? Ili Nikola Gruevski, uprkos najavama, ipak ostaje?..Bivši premijer Nikola Gruevski je pred članovima Centralnog komiteta (Glavni...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.