Izvor: Blic, 11.Dec.2017, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIHVAĆENA OSTAVKA Gruevski više nije šef VMRO-DPMNE

Glavni odbor najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE prihvatio je sinoć ostavku Nikole Gruevskog sa čelne pozicije i odlučio da za desetak dana bude održan vanredni kongres na kojem će biti izabran novi predsednik.

Generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski rekao je da će kongres biti održan 22. i 23. decembra u Valandovu, te da će na njemu prisustvovati 544 delegata.

Gruevski je za lidera VMRO-DPMNE izabran na partijskom kongresu 2003. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i na čelu stranke proveo je 14 godina, od kojih 11 kao premijer Makedonije.

Neposredni razlog što je Gruevski podnio ostavku je debakl stranke na lokalnim izborima.

Za sada nije poznato ko će naslediti Gruevskog, a prema nezvaničnim informacijama, najozbiljniji kandidati su Mickovski, šef Poslaničkog kluba VMRO-DPMNE u Sobranju Ilija Dimovski, te bivši ministri spoljnih poslova Nikola Poposki i Antonio Milošoski.

Prema partijskom statutu, kandidat za predsjednika stranke može biti lice koji prikupi potpise 30 delegata koji učestvuju na kongresu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Glavni odbor VMRO-DPMNE prihvatio ostavku Nikole Gruevskog

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2017

SKOPLJE - Glavni odbor najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE prihvatio je sinoć ostavku Nikole Gruevskog sa čelne pozicije i odlučio da za desetak dana bude održan vanredni kongres na kojem će biti izabran novi predsjednik...Generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski rekao je da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.