Izvor: Blic, 20.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gregorijan: Nisam rekao da su Bosanci simpatizeri Al-Kaide

Zamenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan rekao je da je njegova izjava da u BiH ima simpatizera Al-Kaide" pogrešno interpretirana i da on ne misli da su "svi Bosanci simpatizeri ili oni koji podržavaju Al-Kaidu".

Gregorijan je istakao da je svoje ocene o simpatizerima Al-Kaide ograničio na bivše strane borce, koji su trebalo da napuste BiH pre 12 godina i dodao da je BiH bitan partner u borbi protiv globalnog terorizma.

Gregorijan je pre dva dana izjavio da u BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "ima simpatizera Al Kaide", a njegova izjava naišla je na oštru reakciju poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića.

U izjavi za "Dnevni Avaz, zamenik visokog predstavnika je kazao da je iznenađen reakcijom Cerića, koji je osudio Gregorijanovu izjavu i istakao da je "takva izjava u aktuelnoj atmosferi u svetu vrlo nezgodna, nekorektna i zlonamjerna".

Cerić je najavio da će o toj izjavi razgovarati sa Gregorijanom i dodao je da je nemoralno bosanske muslimane povezivati sa terorističkim organizacijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.