Otvorena izložba Dušan Krstić: Arhitektura u MSUV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 11:06

Otvorena izložba "Dušan Krstić: Arhitektura" u MSUV

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine juče je otvorena izložba "Dušan Krstić: Arhitektura" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Nastavljajući seriju izložbi posvećenih arhitekturi druge polovine XX veka u Vojvodini, MSUV je organizovao retrospektivnu izložbu arhitekte Dušana Krstića, kao jednog od vodećih domaćih arhitekata toga doba.
Kustos Vladimir Mitrović je na otvaranju istakao da je cilj bio napraviti savremenu izložbu u kojoj bi na studiozan i zanimljiv način prikazali delo arhitekte Krstića, ali i vreme u kome je njegova arhitektura nastala.
"Stoga smo, krajem protekle godine, snimili dokumentarni film o Krstiću, gde je po prvi put u televizijskom formatu ispraćen tok njegovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.