Grčka nije pozvana na sastanak o migrantskoj krizi

Izvor: Blic, 23.Feb.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka nije pozvana na sastanak o migrantskoj krizi

Grčka je podnela zvaničan protest Austriji zbog odluke vlade u Beču da zatraži sastanak balkanskih država o migrantskoj krizi bez Atine, saopšteno je danas iz grčkog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je austrijski ambasador pozvan da se javi u Ministarstvo spoljnih poslova, gdje mu je uručen diplomatski protest.

"Postupak Austrije bio je jednostran i predstavlja nedobronameran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čin prema Atini u oblasti koja je od njenog direktnog interesa", ističe se u saopštenju.

Beč je za sutra pozvao balkanske države na sastanak o migrantskoj krizi. Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc prisustvovaće sastanku čiji je domaćin ministarka unutrašnjih poslova te zemlje Johana Mikl-Lajtner.

Grčka je, takođe, deo Balkanskog poluostrva i svaki pokušaj njenih suseda i obližnjih država da zatvore svoje granice imalo bi domino-efekat u toj zemlji jer bi više hiljada migranata pristiglih iz Turske ostali blokirani u Grčkoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka nije pozvana na sastanak o migrantima

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2016

ATINA - Grčka je podnijela zvaničan protest Austriji zbog odluke Beča da zatraži sastanak balkanskih država o migrantskoj krizi bez Atine, saopšteno je danas iz grčkog Ministarstva spoljnih poslova...U saopštenju se navodi da je austrijski amabasador pozvan da se javi u Ministarstvo spoljnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sastanak o migrantskoj krizi bez Grčke?

Izvor: VOA, 23.Feb.2016

Grčka je uputila zvaničan protest Austriji zbog odluke koja se odnosi na izbegličku krizu...Grčko ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo austrijskog ambasadora u Atini i uložilo protest zbog odluke Austrije da ograniči broj zahteva za dobijanje azila koje će razmatrati, kao i zbog najnovije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.