Građevinski materijal za još 105 izbegličkih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 11:26

Građevinski materijal za još 105 izbegličkih porodica

U 26 gradova i opština širom Srbije u toku je potpisivanje ugovora sa ukupno 105 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji su dobile pakete građevinskog materijala vredne od 4,5 do devet hiljada evra za završetak započete kuće i poboljšanje stambenih uslova života, saopštio je danas Komesarijata za izbeglice i migracije.

Pomoć ukupne vrednosti od 792.138 evra bez PDV-a se dodeljuje posle sprovedenog javnog konkursa a u okviru Regionalnog stambenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programa.

Pakete građevinskog materijala dobile su izbegličke porodice koje imaju prebivalište u Bogatiću (15), Novom Bečeju (9), Smederevu (9), Kragujevcu (8), Gornjem Milanovcu (8), Titelu (6), Plandištu (6), Paraćinu (5), Svilajncu (4), Mionici (4), Kovačici (4), Golupcu (4), Varvarinu (3), Opovu (3), Čačku (3), Malom Zvorniku (2), Kraljevu (2)i Arilju (2).

Po paket građevinskog materijala dobija po jedna porodice u Blacu, Velikom Gradištu, Žablju, Pirotu, Prijepolju, Trsteniku, Ljigu i Prokuplju.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice sa prostora bivše Jugoslavije.

Do sada je iz RSP u Srbiji zbrinuto ukupno 5.180 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske tako što je dodeljeno 1.893 paketa građevinskog materijala, izgrađeno i useljeno 1.647 stanova, kupljeno 1.350 seoskih kuća sa okućnicom i izgrađeno 290 montažnih kuća.

RSP se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U toku potpisivanje ugovora sa 105 izbegličkih porodica koje su dobile pakete građevinskog materijala

Izvor: Danas, 24.Nov.2020

U 26 gradova i opština u Srbiji u toku je potpisivanje ugovora sa 105 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su, na konkursu Komesarijata za izbeglice i migracije, dobile pakete građevinskog materijala za završetak započete kuće i poboljšanje stambenih uslova života, saopštio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.