Er Srbija počela da leti do Izmira i Lisabona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2023, 12:53

Er Srbija počela da leti do Izmira i Lisabona

Kompanija Er Srbija danas je uspostavila direktne letove do Izmira i Lisabona.

Kako je saopštila nacionalna avio-kompanija, prvi avion za izmir poleteo je u 12:40 časova, a do Lisabona u 13:15 časova.

Do trećeg najvećeg grada u Turskoj, Er Srbija će leteti dva puta nedeljno, svake srede i subote, a do prestonice Portugalije saobraćaće utorkom i subotom.

Inauguracioni letovi Er Srbije dočekani su na aerodromu Adnan Menderes, smeštenom 18 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << južno od Izmira na putu za Selčuk, Efes i Pamukale, kao i na aerodromu Umberto Delgado, udaljenom 7 kilometara od Lisabona.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić kaže da je Er Srbija uvođenjem Izmira u svoju mrežu dodatno osnažila prisustvo u Turskoj i približili Balkan i Anadoliju.

"Nedaleko od Izmira nalaze se neka od najpoznatijih letovališta i istorijskih znamenitosti, što ga čini još zanimljivijim za turiste. Verujemo da će im direktna avio-veza biti jedan od odlučujućih faktora prilikom izbora naredne destinacije koju žele da posete na istoku", istakao je on.

Dodao je da se u suprotnom smeru od Izmira nalazi "magični Lisabon".

"Današnjim letom otvorili smo vrata grada u kojem se nostalgične i melanholične fado pesme pevaju uz gitaru. Ne morate razumeti reči da biste osetili emociju. Dovoljno je posetiti neku od casas de fado u naseljima Alfama, Mouraria ili Bairro Alto i brzo ćete shvatiti zbog čega je Lisabon jedna od najtraženijih tačaka na turističkoj mapi sveta. Portugalija je zemlja sa izuzetnom lepezom različitih pejzaža, puno slobodnih aktivnosti i jedinstvenog kulturnog nasleđa, gde se tradicija i modernost spajaju u savršenoj harmoniji. Poznat je i po vrhunskoj kuhinji, finim vinima i gostoljubivim ljudima", naveo je Rupić.

Izmir je jedan od najstarijih turskih gradova. Oduvek je bio privredni i kulturni centar i važna tačka pomorskih puteva. Danas je jedan od najvažnijih lučkih gradova na Mediteranu, koji krase zadivljujuće peščane plaže i tirkizno Egejsko more. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, sunčan je tokom cele godine.

Nacionalna avio-kompanija iz Izmira, preko Beograda, omogućava dobre avio-veze sa Berlinom, Frankfurtom, Diseldorfom, Cirihom, Bečom, Ljubljanom, Zagrebom, Budimpeštom, Podgoricom, Amsterdamom, Parizom, Rimom, Milanom i Nirnbergom.

Portugaliju krase blaga klima, 3.000 sunčanih sati godišnje i 850 km prekrasnih plaža okupanih Atlantskim okeanom.

Lisabon se takođe može pohvaliti klimom koja privlači turiste svih 365 dana godišnje.

Letnje temperature rashlađuje atlantski povetarac, dok su zime blage i tople. Smešten je na sedam brda sa kojih se pruža fantastičan pogled na slikovit, romantičan i živopisan grad. Plaže su samo par minuta udaljene od centra, što ga čini posebno interesantnim. Jedna od najsunčanijih prestonica Evrope sasvim sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Er Srbija putnicima pruža dobru povezanost iz Lisabona, preko Beograda do Atine, Larnake, Istanbula, Ciriha, Podgorice, Bukurešta, Skoplja, Ohrida, Soluna, Sofije, Budimpešte, Beča, Zagreba, Tivta, Tirane, Ljubljane, Sarajeva i drugih gradova u mreži, kaže se u saopštenju nacionalne avio-kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Er Srbija od danas počinje sa novom direktnom linijom

Izvor: B92, 15.Apr.2023

Er Srbija će danas 15. aprila uspostaviti direktnu avio-liniju između Beograda i Lisabona, što je, kako je istakla ambasadorka Portugala Virdžinija Pina, odraz odličnih odnosa dve zemlje.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.