Grabar-Kitarović: Naći odgovorne za kukasti krst na Poljudu

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Naći odgovorne za kukasti krst na Poljudu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je sve nadležne institucije da pronađu osobe koje su pre godinu dana nacrtale kukasti krst na travi splitskog stadiona Poljud.

Uoči današnje fudbalske utakmice reprezentacija Hrvatske i Turske na Evropskom prvenstvu, Kitarovićeva je podsetila na nemili događaj sa svastikom na splitskom Poljudu i pozvala navijače da pokažu kako se navija za Hrvatsku.

"Pre godinu dana, podmuklo, pod okriljem noći, iscrtana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je svastika na Poljudu. Uverena sam da to nije učinio niko ko voli svoju domovinu. Ponovo pozivam nadležne institucije, pre svih MUP, da pronađu počinioce, a prave navijače da pokažu kako se navija za Hrvatsku", napisala je Kitarovićeva na "Fejsbuku".

Uoči kvalifikacione utakmice Hrvatske i Italije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj pre godinu dana, na terenu splitskog Poljuda nacrtan je kukasti krst, simbol Trećeg rajha i nacističke Nemačke.

Zbog ovog neviđenog skandala UEFA nije kaznila selekciju Hrvatske izbacivanjem iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a nadležne institucije ni nakon godinu dan nisu pronašle počinioce, iako su oni snimljeni nadzornim kamerama.

Kukasti krst je iscrtan tri dana pred utakmicu sa Italijom sa nepoznatom hemikalijom od koje je trava požutela.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

KOLINDA TRAŽI HAPŠENJA: Nadležni da pronađu ko je nacrtao svastiku na Poljudu

Izvor: Kurir, 12.Jun.2016

..."Pre godinu dana, podmuklo, pod okriljem noći, iscrtana je svastika na Poljudu Uverena sam da to nije učinio niko ko voli svoju domovinu Ponovo pozivam nadležne institucije, pre svih MUP, da pronađu počinioce, a prave navijače da pokažu kako se navija za Hrvatsku", napisala je Kitarovićeva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.