Izvor: Blic, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasine o eksplozijama izazvanim mobilnim telefonima

Nakon glasina da su dve osobe poginule pošto su odgovorile na pozive s nepoznatih brojeva mobilnih telefona, u indijskom delu Kašmira danas je zavladala opšta panika .

Sve je počelo tako što su korisnici mobilnih telefona slali poruke jedni drugima, uz upozorenje da ne preuzimaju pozive koji imaju brojeve 0000888800 i 000011000. U Šrinagaru kruže priče da pozivi na takve brojeve izazivaju eksplozije mobilnih telefona i da su dve osobe poginule u takvoj nesreći.

"Dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam mnogo takvih čudnih poruka od prijatelja i rođaka. Nisam znao da li da jednostavno isključim mobilni telefon ili ne", rekao je Nazir Ahmed, prodavac iz Šrinagara.

Glasine lako kruže u Kašmiru, kriznom području u kojem je više od 68.000 osoba poginulo u sukobima Pakistana i Indije za taj deo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.