Gašić: Četiri meseca Srbija čini sve što može za izbeglice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Četiri meseca Srbija čini sve što može za izbeglice

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas na graničnom prelazu Horgoš između Srbije i Mađarske, da je u protekla četiri meseca Srbija učinila sve da se humano odnosi prema izbeglicama sa Bliskog istoka i iz Afrike.

Gašić je rekao da je njegovo ministarstvo u saradnji s drugim ministarstvima uspelo da obezbedi pristojne uslove.

"Humano se odnosimo prema izbeglicama i učinićemo sve da se u Srbiji osećaju dobro", rekao je Gašić tokom posete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Horgošu.

On je rekao da su do sada Srbija uspela da zbrine sve koji su došli.

"Onima koji hoće da ostanu ovde biće to omogućeno, a oni koji hoće da prođu, omogućićemo im nesmetan prolazak", rekao je Gašić.

Kako je rekao, Srbija je uspela da u poslednja četiri meseca obezbedi da se na ključnim mestima gde izbeglice stižu, ne bude ni jedan incident, niti međusobnih sukoba među ljudima.

Dodao je da će se Srbija i dalje pridržavati svih međunarodnih konvencija i

Na Horgošu je ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar rekao da je do sada zbrinuto oko 6.000 ljudi, izbeglica i migranata.

"Mi ne pravimo razliku među ljudima", rekao je Lončar.

Izbeglice su dolazak ministara pozdravile aplauzima i uzvicima "Hvala Srbijo!".

Na Horgošu je danas bio miran dan, nakon jučerašnjih sukoba izbeglica i mađarske policije, a grupa protestuje ispred zatvorenog prelaza tražeći od Mađarske da ih primi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Nema problema na ulazu u Hrvatsku

Izvor: Mondo, 17.Sep.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je večeras da za sada nema većih problema na granici sa Hrvatskom zbog priliva izbeglica koje prelaze u tu susednu zemlju...Foto: Tanjug, Nemanja Jovanović..On je dodao da sve bezbednosne službe Srbije prate aktivnosti u okruženju koje se tiču ove krize...Gašić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.