Gangsterski čin: Severna koreja traži odštetu od Japana

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gangsterski čin": Severna koreja traži odštetu od Japana

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje "snažno zahteva" da Japan plati nadoknadu za ribarski brod koji je potonuo.

Brod je potonuo kada se sudario sa japanskom patrolom početkom ove nedelje.

Sudar je bio nameran, saopštili su iz Pjongjanga ocenivši tga kao "gangsterski čin" Japana, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Tokio bi trebalo da preduzme korake za sprečavanje budućih incidenata, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koreje.

Japanska obalska straža saopštila je da je u ponedeljak spasila oko 60 članova severnokorejske posade iz ribarskog broda koji je potonuo pošto se sudario sa patrolnim brodom u japanskim vodama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SEVERNA KOREJA TRAŽI ODŠTETU OD JAPANA: Sudar japanskog sa korejskim ribarskim brodom je bio nameran GANGSTERSKI čin!

Izvor: Kurir, 12.Okt.2019

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje "snažno zahteva" da Japan plati nadoknadu za ribarski brod koji je potonuo kada se sudario sa japanskom patrolom početkom ove nedelje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.