G7 najavljuje infrastrukturni program za suprotstavljanje kineskoj inicijativi Pojas i put

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jun.2022, 21:22

G7 najavljuje infrastrukturni program za suprotstavljanje kineskoj inicijativi Pojas i put

Grupa sedam (G7) je zvanično pokrenula globalno infrastrukturno i investiciono partnerstvo sa ciljem da se suprotstavi kineskom programu koji su prihvatile mnoge zemlje u razvoju. Program G7 nastoji prikupiti 600 milijardi dolara investicija kako bi se potaknuo razvoj infrastrukture u zemljama sa nižim i srednjim prihodima, navodi se u saopštenju Bijele kuće od 26. juna. Za razliku od kineskog programa, poznatog kao Inicijativa Pojas i put (BRI), onaj koji je predložila G7 obezbijedio bi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G7: 600 milijardi dolara za konkurenciju kineskoj inicijativi „Pojas i put“

Izvor: Danas, 27.Jun.2022, 00:02

Na današnjem sastanku Grupe 7, koji je održan u Šlos Elmau u Nemačkoj, dogovoreno je da se obezbedi 600 milijardi dolara za realizaciju ambicioznog plana koji bi trebalo da konkuriše kineskoj inicijativi "Pojas i put".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.