Izvor: B92, 17.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Poslanik ubio ženu

Pariz -- Poslanik francuske skupštine Žan-Mari Demanž ubio je jednu ženu pre nego što je izvršio samoubistvo u Tionvilu, na severoistoku zemlje, saopštila je policija.

Demanž (65), lekar po zanimanju i poslanik desničarske Unije za narodni pokret (UMP), koja je deo vladajuće većine, vatrenim oružjem ubio je ženu, čiji identitet nije saopšten, u njenoj kući, a zatim je izvršio samoubistvo.

Prema svedočenju osoba iz njegovog okruženja, Demanža je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodilo što je na poslednjim lokalnim izborima izgubio mesto gradonačelnika tog grada od 47.000 stanovnika, na kom je bio od 1995. godine.

U martu ove godine za gradonačelnika je izabran socijalista Bertran Merc.

"Bio je veoma pogođen gubitkom (na izborima), što je proživljavao kao lični neuspeh", rekao je francuskim medijima Fransoa Grodidije, predsednik UMP-a u Mozelu, departmanu u kome se nalazi Tionvil.

Demanž je bio i član Odbora za spoljne poslove u Nacionalnoj skupštini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.