Izvor: Blic, 16.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Nezadovoljni radnici zadržali članove uprave

Radnici komapnije za logistiku u severoistočnoj Francuskoj zadržali su danas u prostorijama firme pet članova uprave, navodeći da ih neće pustiti dok ne dođe do napretka u pregovorima o višku zaposlenih, rekao je predstavnik sindikata.



Oko 125 radnika upalo je jutros na sastanak uprave komanije "FM lodžistiks" (Logistic) u gradu Vuapi, što je jedan u nizu sličnih incidenata u Francuskoj.

"Dosta nam je. U procesu smo restruktuiranja od aprila 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pregovaramo već godinu dana, ako to možete nazvati pregovorima jer niko nije saslušao naše zahteve", rekao je jedan od pobunjenih radnika.

Jedna anketa pokazala je da više od polovine Francuza smatra opravdanim da nezadovoljni radnici zadrže u kompaniji članove uprave i traže ispunjenje zahteva.

Portparol vlade Lik Šatel osudio je taj protest, navodeći da to nije pravi odgovor na ekonomsku krizu čak i kada radnici prolaze kroz teška vremena.

"FM lodžistiks" planira otpuštanje 475 radnika u Vuapiju do maja 2010. godine, a od juna se očekuje prvo smanjenje broja radnika.

Predstavnici sindikata predstavili su upravi više od 10 predloga o uslovima otpuštanja i naporima da se pronađu nova radna mesta. Uprava firme saopštila je da je zadržavanje ljudi nelegalno i da se pregovori neće voditi u takvim okolnostima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnici zatvorili rukovodioce

Izvor: Capital.ba, 16.Apr.2009

STRAZBUR,  Radnici kompanije 'Ef-Em logistik' na sjeveroistoku Francuske zatvorili su pet rukovodilaca i odbijaju da ih puste sve dok ne bude postignut značajan napredak u pregovorima o otpuštanjima, rekao je danas zvaničnik sindikata. Skoro 125 radnika ušlo je na sastanak uprave u centru za logistiku...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.