Capital.ba

Radnici zatvorili rukovodioce

16.04.2009. / 18:56

strazburSTRAZBUR,  Radnici kompanije “Ef-Em logistik” na sjeveroistoku Francuske zatvorili su pet rukovodilaca i odbijaju da ih puste sve dok ne bude postignut značajan napredak u pregovorima o otpuštanjima, rekao je danas zvaničnik sindikata.

Skoro 125 radnika ušlo je na sastanak uprave u centru za logistiku u gradu Vojpi i to je posljednji u nizu sličnih slučajeva da nezadovljni radnici zatvaraju svoje poslodavce.

“Dosta nam je. Nalazimo se pod restrukturisanjem od aprila 2008. godine i cijelu godinu pregovaramo, ako to možemo nazvati tako, i do sada se nije čuo naš glas”, rekao je jedan od članova sindikata Bruno Demijen.

Kompanija planira da do maja 2010. godine otpusti 475 radnika, dok će 200 otkaza biti urućeno od juna pa nadalje.

Predstavnici sindikata podnijeli su upravi više od deset prijedloga o uslovima otpuštanja ili za napore za pronalaženje novih radnih mjesta za otpušteno osoblje.

Planirano otpuštanje usljedilo je nakon odluke kompanije za proizvodnju štampača i opreme “Hevlet i Pakard” da svoje aktivnosti oko pakovanja štampača premjeste u Maleziju zbog čega im više nisu potrebne usluge “Ef-Em Logistika” iz Vojpija.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!