Francuska, Britanija i Nemačka traže sednicu Saveta bezebednosti zbog Severne Koreje

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska, Britanija i Nemačka traže sednicu Saveta bezebednosti zbog Severne Koreje

Velika Britanija, Nemačka i Francuska zatražile su da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održi hitnu sednicu iza zatvorenih vrata povodom poslednjeg slučaja lansiranja raketa u Severnoj Koreji.
Generalni sekretar svetske organizacije Antonio Guteres kaže da su akcije Pjongjanga još jedan podsetnik o važnosti pokretanja novih razgovora o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.
Američki savetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za nacionalnu bezbednost, Džon Bolton, naveo je da lansiranje ne ugrožava dogovor o denuklearizaciji na koju se Kim Džong Un obavezao, ali da je na Pjongjangu da odluči kada će pregovori biti obnovljeni.
Pjongjang je sa poluostrva Hodo lansirao nekoliko neidentifikovanih projektila, šest dana pošto je Severna Koreja ispalila u Istočno more dve balističke rakete kratkog dometa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Velika Britanija, Nemačka i Francuska traže zasedanje SB UN-a zbog Severne Koreje

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2019

Velika Britanija, Nemačka i Francuska zatražile su od Saveta bezbednosti UN da sutra iza zatvorenih vrata održi sednicu.. Sednica je zatražena zbog poslednjeg slučaja severnokorejskog lansiranja raketa, navode diplomatski izvori. Severna Koreja je ispalila dva balistička projektila kratkog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.