Flojdova porodica najavila da će tužiti grad i odgovorne policajce

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 21:26

Flojdova porodica najavila da će tužiti grad i odgovorne policajce

Advokati porodice ubijenog Džordža Flojda najavili su danas da planiraju tužbu protiv američkog grada Mineapolisa i policajaca koji su optuženi za smrt Flojda.

Flojd je preminuo 25. maja nakon što mu je policajac Derek Šovin, inače belac, pritiskao kolenom vrat oko osam minuta.

Šovin je optužen za ubistvo drugog stepena, ubistvo trećeg stepana i ubistvo iz nehata, podseća AP.

Preostala trojica policajaca, koja su učestvovala u privođenju Flojda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tou Tao, Tomas Lejn i Džej Keng, optuženi su za pomaganje i podržavanje ubistva drugog stepena i ubistva iz nehata.

Sva četvorica policajaca otpuštena su nakon ubistva Flojda, koje je izazvalo proteste šrom sveta i pretvorilo se u nacionalni obračun s rasizmom u SAD.

Najava tužbe objavljena je isti dan kada je sud dozvolio javno gledanje video snimka sa telesnih kamera dvojice policajaca, Lejna i Kenga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"JECAO JE DOK SU GA IZVLAČILI IZ AUTOMOBILA" Isplivao novi snimak ubistva Džordža Flojda, porodica podnosi tužbu protiv Mineapolisa

Izvor: Blic, 15.Jul.2020

Reporteri CNN-a pregledali su novi snimak sa kamere jednog od policajaca koji je bio prisutan prilikom hapšenja i ubistva Džordža Flojda 25. maja u Mineapolisu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.