Porodica Georgea Floyda najavila tužbu protiv Minneapolisa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jul.2020, 17:23

Porodica Georgea Floyda najavila tužbu protiv Minneapolisa

Odvjetnici porodice preminulog Georgea Floyda planiraju najaviti pokretanje tužbe protiv grada Minneapolisa i policajaca koji se terete za Floydovu smrt.  Afroamerikanac George Floyd umro je 25. maja nakon što mu je policajac bijelac Derek Chauvin držao nogu na vratu oko osam minuta tokom čega Floyd nije mogao disati.  Sva četvorica službenika koji su sudjelovali u privođenju Floyda su otpušteni i uhapšeni. Derek Chauvin, koji je klečao na njegovom vratu, suočava se s nekoliko optužbi,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica Džordža Flojda najavila tužbu protiv Mineapolisa

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2020

MINEAPOLIS - Advokati porodice ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda najavili su danas da planiraju tužbu protiv američkog grada Mineapolisa i policajaca koji su optuženi za smrt Flojda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.