Fizičar iz CERN-a: Putovanje kroz vreme je moguće, ali samo u budućnost

Izvor: NaDlanu.com, 12.Sep.2013, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fizičar iz CERN-a: Putovanje kroz vreme je moguće, ali samo u budućnost

Vremenske mašine su moguće, tvrdi profesor fizike Brajan Koks koji je održao govor na ovu temu na Britanskom naučnom festivalu.

„Da li možemo da napravimo vremeplov? Odgovor je da“, izjavio je tom prilikom profesor Koks, koji predaje fiziku na Univerzitetu u Mančesteru i koji je radi u CERNU na ATLAS eksperimentu.Međutim, postoji samo jedan mali problem – ukoliko napravite mašinu koja može da putuje kroz vreme, možete da putujete samo u budućnost.Profesor je takođe napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da bi istraživanja koja se sprovode u Cernu mogla da nam otkriju nove dimenzije.On tvrdi da bi „putovali kroz vreme“ samo moramo da ubrzamo do brzina približnim brzini svetlosti – kako se približavamo toj brzini, vreme se usporava, ali samo za tu osobu, sudeći po Ajnštajnovoj teoriji specijalnog relativiteta.„Ukoliko idete dovoljno brzo, vaš sat radi usporeno u poređenju sa ljudima koji miruju. Kako se približavate brzini svetlosti, vaš sat bi trebalo da radi toliko sporo da bi mogli da se vratite 10.000 godina u budućnost“, izjavio je profesor Koks.Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.