Fič: Kreditni rejting SAD ostaje najviši AAA

Izvor: Blic, 16.Avg.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fič: Kreditni rejting SAD ostaje najviši AAA

NJUJORK - Agencija za kreditne rejtinge "Fič" saopštila je danas da će zadržati najviši rejting za Sjedinjene Američke Države - AAA - i procenila je da je perspektiva Amerike "stabilna", što znači da očekuje da će takav rejting ostati.

"Fičova" ocena rejtinga SAD bolja je nego kod druge dve uticajne agencije: "Mudis" je zadržao AAA rejting za SAD, ali uz "negativnu" procenu perspektive, dok je "Standard end Purs" pre dve nedelje prvi put u istoriji smanjio rejting >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SAD na AA+ što je pokrenulo prošlonedeljno komešanja na berzama.

"Standard end Purs" je u obrazloženju smanjenja rejtinga naveo natezanja u Kongresu oko podizanja nivoa zaduživanja, a "Fič" je naveo da je odlučio da zadrži najviši rejting zato što su "ključni stubovi" kreditnog statusa SAD ostali netaknuti - "fleksibilna, diversifikovana i zdrava ekonomija".

"Fič" je naveo da fleksibilna monetarna politika omogućava Americi da apsorbuje ekonomske šokove, a središnja uloga dolara u svetskoj ekonomiji dozvoljava SAD da imaju srazmerno veći dug u odnosu na bruto domaći proizvod.

Odluka "Pursa" 5. avgusta da smanji rejting SAD uticala je na nestabilnost na berzama pri čemu je indeks Dau Džons u četiri dana padao i rastao za po najmanje 400 poena. Američka vlada i neki analitičari su kritikovali odluku "Strandard end Pursa", navodeći da je neopravdana i da je zasnovana na lošoj računici.

Povezane vesti: Fič: Izbori mogu loše uticati na rejting Rumunije Špekulantima pad berze dobrodošao Predsednik Svetske banke: Globalna privreda u "novoj, opasnoj" krizi Američka pošta će dodeliti 220.000 otkaza do 2015. Stiglic: SAD očekuje oporavak u obliku slova L

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fič zadržao vrhunski rejting SAD

Izvor: B92, 16.Avg.2011

Njujork -- Agencija za kreditne rejtinge Fič će zadržati najviši rejting za SAD - AAA i procenjuje da je perspektiva Amerike stabilna i očekuje da će takav rejting ostati...Fičova ocena rejtinga SAD bolja je nego kod druge dve uticajne agencije...Mudis je zadržao AAA rejting za SAD, ali uz "negativnu"...

Nastavak na B92...

Međunarodna rejting agencija Fič potvrdila rejting SAD na najvišem nivou AAA

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2011

16.08.2011. -..Međunarodna rejting agencija Fič potvrdila je dugoročni suverni rejting SAD prema obavezama u stranoj i nacionalnoj valuti na najvišem nivou AAA. Prognoza je stabilna. Potvrđivanje suverenog rejtinga znači da ključni parametri kreditne sposobnosti SAD ostaju nepromenjeni, stoji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.