Ferhagen 16. decembra u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferhagen 16. decembra u Beogradu

AMSTERDAM - Holandski šef diplomatije Maksim Ferhagen dolazi 16. decembra u posetu Beogradu, rečeno je agenciji Tanjug u Ministarstvu spoljnih poslova Holandije.

Ferhagen je trebalo da dođe u posetu Srbiji 21. jula, ali je ta poseta, od koje je Srbija očekivala omekšavanje stava Holandije po pitanju Prelaznog trgovinskog sporazuma i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, bila odložena na neodređeno vreme.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastao se u septembru na marginama zasedanja Generalne skupštine u Njujorku sa Ferhagenom, ali tada nije došlo do diplomatskog proboja i promene stava Holandije, koja blokira evropske integracije Srbije, zbog kako tvrde, nepotpune saradnje sa Haškim tribunalom.

Holandski šef diplomatije je nedavno izjavio u Parlamentu te zemlje da se neće protiviti daljem približavanju Srbije EU "ako glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc oceni da srpske vlasti čine sve da uhapse Mladića i Hadžića".

Bramerc će 3. decembra u Savetu bezbednosti UN predstaviti najnoviji izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.