Ferhagen 16. decembra u Beogradu

Izvor: B92, 25.Nov.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferhagen 16. decembra u Beogradu

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Holandije Maksim Ferhagen posetiće Beograd 16. decembra, saznaje B92.

Postoje naznake da je Holandija, koja se protivi deblokadi trgoviniskog sporazuma Srbije i EU pre nego što poslednja dva haška optuženika budu izručena Tribunalu u Hagu, ublažila stav.

Naime, Ministarstvo spoljnih poslova Holandije pre desetak dana saopštilo je da će odmrzavanje biti prvi korak Holandije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukoliko u izveštaju glavnog haškog tužioca Serža Bramerca bude pisalo da Beograd čini sve da uhapsi i Tribunalu isporuči Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

"O razvoju trgovine i vizama"

Ferhagenov predstavnik Bart Rajs izjavio je agenciji Beta da će cilj posete Beogradu biti "unapređenje trgovinskih odnosa" između dve zemlje, "uklanjanje viznih ograničenja" za građane Srbije i "unapređivanje partnerstva u drugim oblastima".

Ministar Ferhagen se o neophodnosti unapređivanja saradnje saglasio sa šefom diplomatije Srbije Vukom Jeremićem tokom poslednjeg susreta krajem septembra, uoči zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, podsetio je Rajs.

Na pitanje Bete da li će Ferhagen sa srpskim zvaničnicima razgovarati o saradnji Srbije s Haškim tribunalom, Rajs je odgovorio negativno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ferhagen 16. decembra u Beogradu

Izvor: S media, 25.Nov.2009

Holandski šef diplomatije Maksim Ferhagen dolazi 16. decembra u posetu Beogradu, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Holandije. ..Ferhagen je trebalo da dodje u posetu Srbiji 21. jula, ali je ta poseta, od koje je Srbija očekivala omekšavanje stava Holandije po pitanju Prelaznog trgovinskog...

Nastavak na S media...

Ferhagen 16. decembra u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2009

AMSTERDAM - Holandski šef diplomatije Maksim Ferhagen dolazi 16. decembra u posetu Beogradu, rečeno je agenciji Tanjug u Ministarstvu spoljnih poslova Holandije...Ferhagen je trebalo da dođe u posetu Srbiji 21. jula, ali je ta poseta, od koje je Srbija očekivala omekšavanje stava Holandije po pitanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ferhagen 16. decembra u Beogradu o razvoju trgovine i vizama

Izvor: EMportal, 25.Nov.2009

Ministar spoljnih poslova Holandije Maksim Ferhagen posetiće Srbiju 16. decembra, potvrdio je danas njegov predstavnik Bart Rajs.

Nastavak na EMportal...

Ferhagen stiže u Beograd

Izvor: Danas, 25.Nov.2009

Šef holandske diplomatije Maksim Ferhagen dolazi 16. decembra u posetu Beogradu, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Holandije. Ferhagen je trebalo da dođe 21. jula, ali je ta poseta bila odložena na neodređeno vreme zbog njegovog nezadovoljstva izjavama ovdašnjih zvaničnika o očekivanoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.