Fabrici: IPA programi podrška Srbiji na putu ka Uniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 04:29

Fabrici: IPA programi podrška Srbiji na putu ka Uniji

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da IPA programi pokazuju da pristupanje EU nije apstraktan proces, već nešto što se dešava svakoga dana kroz reformsku politiku.

Fabrici je nakon potpisivanja Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu kazao da se na taj način razgovara o konkretnim projektima pri čemu se Srbija podržava na putu ka EU uz unapređenje reformske agende, uključujući agendu vladavine prava, jačajući prosperitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji i starajući se da Srbija bude zadužena za bezbednost i regiona i Evrope.

Danas potpisani paket se fokusira na preduzetništvo, naročito na srednja i mala preduzeća sa fokusom na turizam, kazao je Fabrici, dodajući da je fokus i na životnoj sredini.

"Važno je da EU i Srbija rade na životnoj sredini i na pitanju klime, što je jedna od definišućih politika kada je reč o pokretačkoj snazi za budućnost", kazao je Fabrici.

Prema njegovim rečima, kroz ovaj paket se radi i na lokalnom razvoju posebno u oblastima gde je potreban najveći ekonomski rast i da ekonomija bude u funkciji svih i Unija se fokusira da Srbija bude blisko povezana i da ima dobrobiti od projekata EU.

Izrazio je zadovoljstvo što je danas potpisan važan paket i podsetio da je u maju prošle godine potpisan prvi deo IPA programa za 2020.

"To je bio važan paket pogotovo u trenutku kada je došlo do izbijanja pandemije virusa korona", kazao je Fabrici i dodao da je danas potpisan drugi deo paketa za 86,06 miliona evra, a da je fokus na tome da se "Srbija i EU zajedno kreću van okvira pandemije, van okvira ekonomskih i društvenih poteškoća" i da se društvo i ekonomija vrate na stari kolosek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić danas na potpisivanju sporazuma za IPA program

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Nakon ceremonije potpisivanja predviđene su izjave za medije..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas potpisivanju Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu...Potpisivanje je najavljeno za 13 sati u Palati "Srbija", a sporazum će potpisati ministarka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.