Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus: Pridružiti snage sirijskog režima borbi protiv IS

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus izjavio je danas, prvi put, da bi mogao da razmotri učešće vojske sirijskog režima u borbi protiv Islamske države (IS).

"U borbi protiv IS potrebne su dve mere: bombardovanje i kopnene trupe koje ne mogu biti naše, već to moraju biti snage (opozicione) Slobodne sirijske armije, sunitske arapske snage, pa i režimske snage, zašto da ne", rekao je Fabijus francuskom radiju RTL.

Francuski poslanici podržali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su u sredu produženje misije vazdušnih udara protiv Islamske države u Siriji, a udari su pojačani posle napada u Parizu 13. novembra, u kojima je 130 ljudi ubijeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Fabijus: Saradnja moguća samo u okviru politučke tranzicije

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015

PARIZ- Saradnja sa sirijskim snagama u borbi protiv "Islamske države" može se ostvariti samo u okviru političke tranzicije u Siriji, izjavio je danas francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus..."Saradnja svih sirijskih snaga, uključujući sirijsku vojsku, protiv `Islamske države` je dobrodošla,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.