Izvor: RuskaRec.ru, 29.Jun.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FT: Bela kuća se plaši da bi Westinghouse mogao da dospe u ruke Rusije

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa se pribojava da bi kompanija Westinghouse Electric, koja je u martu započela proceduru bankrotstva, mogla da se nađe u rukama Rusije ili Kine, piše britanski list The Financial Times.
Prema podacima lista, američke vlasti pokušavaju da pronađu kupca za kompaniju, ali ne isključuju ni mogućnost da država pruži pomoć preduzeću, prenosi „Vzglяd”.  
FT podseća da Westinghouse proizvodi tehnologije za nuklearne >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << podmornice američke ratne mornarice i da zato Bela kuća nije zabrinuta zbog ekonomskih posledica  gubitka kompanije.
„To je veoma važno pitanje bezbednosti Amerike i njenih saveznika”, izjavio je ministar energetike SAD  Rik Peri.
Kremlj prokomentarisao izveštaj Pentagona o „zabrinutosti” Rusije
Američka kompanija Westinghouse Electric (ćerka kompanija japanske korporacije Toshiba) predala je dokumente o bankrotstvu sudu u Njujorku 29. marta 2017. godine. Pokretanje procedure je vezano sa dugovima od 7 milijardi dolara.
Ukrajinske vlasti, međutim, polažu nadu u Westinghouse u rešavanju pitanja smanjenja uvoza ruskog nuklearnog goriva za nuklearne elektrane u Ukrajini. Kijev je ranije čak saopštio da je spreman da u potpunosti pređe na američko nuklearno gorivo. Eksperti ocenjuju da bi to moglo biti opasno za ukrajinske elektrane.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.