FR: Planiran napad uoči izbora, uhapšena dvojica

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR: Planiran napad uoči izbora, uhapšena dvojica

Pariz -- Francuski ministar unutrašnjih poslova Matijas Fekl izjavio je da su dvojica Francuza uhapšenih u Marselju planirali "neposredan nasilan napad".

Napad je planiran pred prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj.

"Ta dvojica radikalizovanih muškaraca, rođeni 1987. i 1993, francuske nacionalnosti, nameravali su da u vrlo kratkom vremenskom roku izvrše napad, pri tome mislim narednih dana - napad na francuskom tlu", rekao je Fenkl, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema njegovim rečima, policija vrši pretrese i pojačava obezbeđenje pred izbore.

Francuska policija uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su planirali "neposredan" napad tokom predsedničkih izbora, koji će biti održani 23. aprila, izjavili su ranije danas izvori bliski istrazi i policijski izvori.

Osumnjičene, koji imaju 23 i 29 godina, uhapsili su agenti francuske domaće obaveštajne službe u Marselju, preneo je AFP.

Policija ih je pratila od kraja prošle nedelje, a prema navodima neimenovanog policijskog izvora, oni su prihvatili radikalni islam dok su služili zatvorske kazne.

Oni su uhapšeni uoči održavanja francuskih predsedničkih izbora zakazanih za 23. april.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Planirali nasilne napade uoči predsedničkih izbora u Francuskoj: U Marselju uhapšeni radikalni islamisti (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Apr.2017

- Ta dvojica radikalizovanih muškaraca, rođeni 1987. i 1993., francuske nacionalnosti, nameravali su da u vrlo kratkom vremenskom roku izvrše napad, pri tome mislim na narednih njekoliko dana - rekao je Fenkl, preneo je Rojters...Foto: Tanjug/ AP..Prema njegovim rečima, policija vrši pretrese i...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.