FOTO: Marihuana od danas u slobodnoj prodaji u Koloradu!

Izvor: JavneVesti.com, 02.Jan.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Marihuana od danas u slobodnoj prodaji u Koloradu!

Američka država Kolorado ulazi danas u istoriju pošto je prva u SAD dozvolila prodaju kanabisa u prodavnicama, počev od 1. januara.

 Dugi redovi po izuzetno hladnom vremenu obilježili su u srijedu otvaranje prvih legalnih specijaliziranih prodavnica marihuane u Koloradu, nakon što je ta država odobrila slobodnu prodaju droge u gotovo 40-ak prodavnica.
Stotine zainteresovanih, neki iz udaljenih dijelova SAD-a, čekali su satima u redovima po velikoj hladnoći kako bi postali prvi kupci.

"Ovo je historijski trenutak. Nikad nisam vjerovao da će se to dogoditi.", rekao je Jacob Elliott (31) iz Leesburga pokraj Washington DC-ija koji je čekao u redu ispred 3D Cannabis centra u Denveru.
Prema novom zakonu, kanabis će se prodavati kao i alkohol – građani Kolorada moći će da kupe najviše 28,349 grama (jednu uncu), dok će oni koji nisu stanovnici te države moći da kupe četvrt unce, odnosno nešto malo više od sedam grama ove droge.

 Vlasti u Coloradu vjeruju da će se ostvariti godišnji promet marihuane vrijedan 578 miliona dolara što će državi donijeti oko 67 miliona dolara poreza godišnje.
Colorado je, uz američku državu Washington izglasao legalizaciju korištenja i posjedovanja kanabisa za osobe starije od 21 godine još u novembru 2012., a obje su među 20 američkih država koje su odobrile upotrebu marihuane u medicinske svrhe. Slobodna prodaja uvedena je od 1. januara 2014.

Kolorado i Vašington su među 20 država koje su odobrile upotrebu marihuane u medicinske svrhe, dok je prema federalnom zakonu ta droga i dalje nezakonita.
Podržavaoci legalizacije kanabisa pozdravili su potez Kolorada, izrazivši nadu da će i druge države slijediti taj primjer, dok kritičari upozoravaju da se time šalje pogrešna poruka omladini i strahuju da će to dovesti do ozbiljnih zdravstvenih i socijalnih problema.

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dugi redovi pred prvim prodavaonicama marihuane u Coloradu (VIDEO)

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jan.2014

DENVER - Stotine zainteresiranih, neki iz udaljenih dijelova SAD-a, čekali su satima u redovima po velikoj hladnoći kako bi postali prvi kupci.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Denver: Satima čekali u redu za marihuanu

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2014, 01:19

DENVER - Po izuzetno hladnom vremenu, građani Kolorada su u sredu, u dugim redovima, satima čekali da se otvare prve legalne specijalizovane prodavnice marihuane jer je ta država odobrila slobodnu prodaju droge u 40 prodavnica. Stotine ljudi u Denveru, a neki su stigli i iz udaljenih delova SAD, čekali...

Nastavak na Večernje novosti...

VIDEO: Ameri se satima smrzavali zbog marihuane

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2014

Dugi redovi po veoma hladnom vremenu obeležili su otvaranje prvih legalnih specijalizovanih prodavnica marihuane u Koloradu, pošto je ta država odobrila slobodnu prodaju droge u gotovo 40-ak radnji...Vole da "duvaju": Redovi u Denveru, u američkoj državi Kolorado.. ..Stotine zainteresovanih, neki...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.