FBI uhapsio osumnjičene neonaciste, planirali međurasni sukob

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI uhapsio osumnjičene neonaciste, planirali međurasni sukob

Američki FBI je uhapsio tri osobe osumnjičene da pripadaju neonacističkoj grupi. Oni su planirali da izazovu nasilje na skupu podrške posedovanju oružja.
Zvaničnici su saopštili da su uhapšeni kod sebe imali oružje i da su želeli da izazovu međurasni sukob na skupu pristalica posedovanja oružja, koji je planiran u ponedeljak.
Oni su uhapšeni u Merilendu i pojaviće se pred federalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudom, javio je Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.
Hapšenje se dogodilo dan nakon što je guverner Virdžinije Ralf Nortmen proglasio vanrednu situaciju i zabranio nošenje oružja oko zgrade lokalne vlade, rekavši da postoje pretnje ekstremističke grupe.
Nekoliko hiljada pristalica posedovanja oružja planira u ponedeljak veliki skup u Ričmondu, glavnom gradu Virdžinije, kao odgovor na novu inicijativu demokrata o pooštravanju zakona o nošenju oružja.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.