Evropski sud: Mađarska mora obezbediti hranu migrantima

Izvor: B92, 24.Avg.2018, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski sud: Mađarska mora obezbediti hranu migrantima

Strazbur -- Mađarska mora da obezbedi hranu odbijenim tražiocima azila koji su zadržani u kampovima na njenoj granici, a koji su se žalili na odluku o odbijanju azila.

To je saopštio Evropski sud za ljudska prava.

Brojne grupe za ljudska prava prethodno su saopštile da su mađarske vlasti odbile da obezbede hranu nekim tražiocima azila u dva pogranična kampa, koja su otvorena an potezu prema Srbiji, dok čekaju ishod podnetih žalbi na odbijanje azila, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Helsinški odbor za ljudska prava je saopštio 17. avgusta da je od Evropskog suda za ljudska prava zatražio intervenciju, zbog, kako tvrdi, "nehumanog" tretmana migranata na mađarskoj granici.

U tom dopisu se navodi da je mađarska Uprava za imigraciju i azil odbila da obezbedi hranu migrantima u kampovima kako bi se odvratili od podnošenja zalbi i da bi se vratili u Srbiju.

Helsinški odbor je kasno večeras saopštio da su svi azilanti u pograničnim kampovima dobili hranu.

"Danas su svim odbijenim azilantima podeljeni obroci", saopštio je taj odbor, pozdravljajući istovremeno pozitivne promene u praksi mađarskih vlasti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski sud: Mađarska mora da obezbedi hranu migrantima

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2018

Mađarska mora da obezbedi hranu odbijenim tražiocima azila koji su zadržani u kampovima na njenoj granici, a žalili su se na odluku o odbijanju azila...To je saopštio Evropski sud za ljudska prava. Brojne grupe za ljudska prava prethodno su saopštile da su mađarske vlasti odbile da obezbede hranu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.