Evropa: Sve granice u poslednjih 1.000 godina

Izvor: Mondo, 24.Jan.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa: Sve granice u poslednjih 1.000 godina

Sukobi oko toga kome koja teritorija pripada nisu ni novi ni beznačajni a, kako god to nekom izgledalo šokantno u modernoj eri, granice u Evropi nikada nisu bile čvrste.

Foto: Screenshot

Ceo svet posmatra krizu u Ukrajini, odnosno kako zbog Krima u klinču stoje supersile SAD i Rusija. Današnje granice smatraju se trajnim i "nepovredivim", mada nas je istorija, u slučaju SFRJ i ona veom bliska, naučila a to nije tako.

http://www.dailymotion.com/video/x1i1e6h_watch-as-1000-years-of-european-borders-change-timelapse-map_travel?start=44
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U trominutnom video klipu koji je objavljen Liveleak i na sajtu Viralforest.com, vidi se kako su se granice, koje danas doživljavamo stabilnim, brzo i značajno menjale u poslednjih hiljadu godina.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.