Evakuacija turista u Meksiku

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija turista u Meksiku

Meksička vlada obezbedila je avionski prevoz za oko 30.000 turista iz letovališta Los Kabos, koje je prethodnih dana pogodio snažan uragan.

Uragan Odil je u međuvremenu oslabio i trenutno se kreće ka američkoj državi Arizoni. Vojnim i putničkim avionima, meksičke vlasti besplatno su prevezle turiste sa međunarodnog aerodroma u Los Kabosu koji je i dalje zatvoren za komercijalne letove zbog oštećenja terminala, do aerodroma u Tihuani, Masatlanu, Gvadalahari i Meksiko Sitiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gde će im u slučaju potrebe biti obezbeđena i konzularna pomoć.

Zvaničnici procenjuju da će za prebacivanje 26.000 stranih i 4.000 domaćih turista biti potrebno dva dana. U naletu uragana koji je u nedelju i ponedeljak protutnjao južnim delom poluostrva Donja Kalifornija na severozapadu Meksika lakše je povređeno 135 ljudi, uništene su mnoge kuće, a na hiljade domova je ostalo bez struje, vode i telefonskih linija.

I dok se Odil kreće ka severu, očekuje se da će nova tropska oluja nazvana Polo, koja se kreće ka jugozapadnoj obali Meksika, prerasti u uragan kasno večeras, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.