Uragan oslabio, evakuacija turista

Izvor: B92, 17.Sep.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan oslabio, evakuacija turista

Meksička vlada obezbedila je prevoz za oko 30.000 turista iz letovališta Los Kabos, koje je prethodnih dana pogodio snažan uragan.

Meksička vlada obezbedila je avionski prevoz za više hiljada stranih turista iz letovališta Los Kabos na pacifičkoj obali Meksika, prethodnih dana pogođenoj uraganom Odil koji je u međuvremenu oslabio i trenutno se kreće ka američkoj državi Arizoni.

Vojnim i putničkim avionima, meksičke vlasti besplatno su prevezle turiste sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnog aerodroma u Los Kabosu koji je i dalje zatvoren za komercijalne letove zbog oštećenja terminala, do aerodroma u Tihuani, Masatlanu, Gvadalahari i Meksiko Sitiju gde će im u slučaju potrebe, biti obezbeđena i konzularna pomoć.

Zvaničnici procenjuju da će za prebacivanje 26.000 stranih i 4.000 domaćih turista biti potrebno dva dana, navodi AP.

U naletu uragana koji je u nedelju i ponedeljak protutnjao južnimi delom poluostrva Donja Kalifornija na severozapadu Meksika, lakše je povređeno 135 ljudi, uništene su mnoge kuće, a na hiljade domova je ostalo bez struje, vode i telefonskih linija.

I dok se Odil kreće ka severu, očekuje se da će nova tropska oluja nazvana Polo, koja se kreće ka jugozapadnoj obali Meksika, a prerasti u uragan kasno večeras, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan oslabio, evakuacija turista

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2014

MEKSIKO SITI - Meksička vlada obezbijedila je prevoz za oko 30.000 turista iz ljetovališta Los Kabos, koje je prethodnih dana pogodio snažan uragan...Meksička vlada obezbijedila je avionski prevoz za više hiljada stranih turista iz ljetovališta Los Kabos na pacifičkoj obali Meksika, prethodnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.