Evakuacija stanovnika Šangaja zbog tajfuna

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija stanovnika Šangaja zbog tajfuna

07.08.2012. -

Vlasti Kine su evakuisale oko 200.000 stanovnika Šangaja zbog opasnosti od jakog tajfuna. Još 130.000 ljudi je evakuisano iz provincije Žedžijang južno od Šangaja do koje će, kako se očekuje, tajfun doći večeras ili sutra ujutro. Meteorološke službe kažu da će udar tajfuna biti jak kao 2005. Prošlog vikenda su do Kine došla dva tajfuna, odnela 23 života.

Izvor: Golos Rossii, foto: «Vesti.Ru»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tajfun Haikui mimoišao Šangaj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Avg.2012, 09:42

Tajfun Haikui je gubeći putem snagu, stigao na istok Kine, gdje je iz opreza evakuirano više od milijun ljudi, ali je poštedio gospodarsku prijestolnicu Šangaj. Tajfun se obrušio na obalu pokrajine Zhejianga, nešto južnije od Šangaja, s vjetrom brzine 150 km/h koji je odnio četiri kuće i stotinjak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.