Esper u Bagdadu razgovara o američkim trupama

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Esper u Bagdadu razgovara o američkim trupama

Ministar odbrane SAD Mark Esper stigao je danas u Bagdad, u vreme haosa na tursko-sirijskoj granici i brige iračkih zvaničnika zbog izveštaja da Vašington želi da bar privremeno poveća broj svojih vojnika stacioniranih u Iraku.

Esper je rekao da će po trenutnim planovima svi američki vojnici koji napuste Siriju preći u zapadni Irak i da će američka vojska nastaviti s operacijama protiv Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bi sprečila ponovno jačanje te grupe u regionu.

On je dodao da bi američki vojnici u Iraku bili privremeno, dok ne bude uslova za njihov povratak u SAD, ali nije postavio nikakav rok.

Prema Esperu, SAD nemaju nameru da ti vojnici u Iraku ostanu "neograničeno".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.