Izvor: RTS, 05.Dec.2021, 08:38

Erupcija vulkana na Javi, broj žrtava porastao na 13

Broj poginulih nakon erupcije vulkana Semeru na indonežanskom ostrvu Javi porastao je na 13. Desetoro zarobljenih je uspešno evakuisano.
Vulkan Semeru je juče izbacio velike količine gasa, pare i pepela koji su prekrili obližnja sela u pokrajini Istočna Java i naterali ljude u panično bekstvo, prenosi Rojters.

Zvaničnik državne agencija za vanredne situacije (BNPB) Abdul Muhari rekao je da su od 13 poginulih samo dve osobe identifikovane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U erupciji je povređeno 98 osoba, među kojima i dve trudnice. Ukupno su evakuisane 902 osobe.
Zamenik predsednika okruga Lumajang rekao je da je 41 osoba zadobila opekotine.
Inače, Indoneziju je rano jutros pogodio zemljotres jačine 6,2 jedinice Rihtera, ali žrtava i materijalne štete nije bilo. Nema opasnosti od cunamija. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASTE BROJ ŽRTAVA NAKON ERUPCIJE VULKANA U INDONEZIJI: Stradalo 13 ljudi, među povređenima i dve trudnice VIDEO

Izvor: Kurir, 05.Dec.2021

Broj poginulih nakon erupcije vulkana Semeru na indonežanskom ostrvu Java porastao je na 13, dok je deset ljudi zarobljenih nakon erupcije uspešno evakuisano, saopštila je državna agencija za ublažavanje katastrofa (BNPB).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.